L'air du Temps

De Sterrenkaart

Magazine culinaire

Belgique (2014)

Saison 1 (4)

Résumé

Op 1 mei 1997 begon chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg, een restaurant. Tot dan had hij eigenlijk nooit gekookt, ook al werkte eerder in de "zaal" van restaurants zoals Le Pré Mondain (Heure-en-Famenne), Le Vivier d'Oies (Spontin), Jean-Pierre Bruneau (Ganshoren), La Truffe Noire (Brussel) en L'Eau Vive (Arbre). Zijn eerste vestiging was in een verbouwde "frietkraam" in het plaatsje Noville-sur-Mehaigne. In december 2012 verhuisde het restaurant naar een verbouwde vierkantshoeve in Liernu. En daar had Njam afspraak met de chef die houdt van de moleculaire keuken. Sang-Hoon Degeimbre wilde vroeger apotheker worden maar dat zag zijn pleeggezin niet echt zitten. Dus volgde hij slagerschool, maar z'n hart bleef elders liggen.

Casting

Présentateur

Sang Hoon Degeimbre